Kiezen

Keuzes in het onderwijs komen de hele schoolloopbaan voor. De eerste keuzes maakt u als ouder(s) vaak al voor de start van het basisonderwijs. De Testpsycholoog helpt bij het maken van keuzes voor en tijdens het basis- en voortgezet onderwijs.

Kiezen van een basisschool

Een school in de buurt of misschien toch wat verder weg? Wat voor school en welk type onderwijs past het best bij mijn kind? Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden in het basisonderwijs? Het kiezen van een basisschool is vaak niet eenvoudig. De Testpsycholoog denkt met u mee, op basis van grondige kennis van het onderwijs en met behulp van objectieve testresultaten. Voorafgaand aan de basisschool kunnen wij tests afnemen waarmee we betrouwbare resultaten geven over onder andere het te verwachten onderwijsniveau van uw kind. Wij denken graag mee over het type onderwijs dat het best past bij het karakter van uw kind en bij uw eigen achtergrond en wensen. We adviseren u over scholen in uw woonomgeving. Kijk in ons testaanbod of neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

In het basisonderwijs

Schoolkeuzes zoals verdiepen of verbreden (van de lesstof), versnellen (klas overslaan) of juist niet, doubleren of toch overgaan, wisselen van school of van schooltype … De Testpsycholoog kan adviseren en wij onderbouwen ons advies met resultaten uit professioneel en hoogwaardig testmateriaal. Kijk in ons testaanbod bij Intelligentieonderzoek, onderpresteren en/of schoolvorderingen onderzoek. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor overleg en een advies op maat.

Naar het voortgezet onderwijs

Bij de overstap naar ‘de middelbare school’ wordt een belangrijke keuze gemaakt: welke school past het best bij uw kind? Er kan onduidelijkheid ontstaan als de resultaten van de Entreetoets of de Cito eindtoets anders zijn dan u had verwacht of als het schooladvies niet aansluit bij uw verwachting. Er kan twijfel zijn of u de juiste keuze maakt in het aanbod van scholen in uw regio. De Testpsycholoog kan een deskundig advies op maat geven.

Kijk voor informatie over onze mogelijkheden op de pagina ‘Onderwijsniveau‘. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen voor vrijblijvend overleg.

Keuzes-in-onderwijs-_-De-Testpsycholoog

Sectorkeuze VMBO

Deze keuze bepaalt voor een belangrijk deel de richting waarin uw kind zich verder ontwikkelt. Een goede sectorkeuze is dan ook belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Wij luisteren goed naar uw wensen en uw mening. Tijdens een testdag brengen we de kwaliteiten en interesses van uw kind in kaart. We testen het schoolniveau, de persoonlijkheid en de leermotivatie van uw kind en houden een ontwikkelingsgericht interview. Hierna adviseren wij u over de beste sectorkeuze voor uw kind. Veel ouders zijn verrast dat een relatief kort onderzoek zo veel goede informatie oplevert.

Profielkeuze Havo / Vwo

In ons profielkeuze onderzoek Havo / Vwo geven we een onderbouwd advies over het profiel dat het best bij de kwaliteiten en interesses van uw kind past. Dat doen we op maat, vanuit onze expertise. Dat betekent dat we soms ook adviseren over combinaties, aanvullende vakken en/of keuzevakken. Het onderzoek bestaat uit een intakegesprek, het testen van het schoolniveau,  de persoonlijkheid en motivatie en een ontwikkelingsgericht interview. De Testpsycholoog helpt deskundig; scholen spreken regelmatig waardering uit voor onze kennis en de kwaliteit van ons advies.

Studie- en beroepskeuze

Na het afronden van de middelbare school komt de keuze voor een vervolgopleiding in het mbo, hbo of wo. Een keuze die voor sommige leerlingen heel lastig is omdat zij niet kunnen kiezen uit de vele mogelijkheden. Belangrijk is dat de keuze aansluit bij “wat kan ik?” en “wat wil ik?”.

De Testpsycholoog begeleidt leerlingen en studenten bij de studie- en beroepskeuze. Wij geven een deskundig en onafhankelijk advies op basis van een uitgebreid psychologische onderzoek en een interview. Het is altijd een individueel onderzoek, zodat wij ons goed kunnen verdiepen in de leerling / student. Een goed samengestelde mix van een intelligentietest, persoonlijkheidstest, interessetest en motivatietest, in combinatie met een uitgebreid interview maakt dat wij een goed gefundeerd advies kunnen geven.

Ieder advies is op maat, wij hebben grote kennis van de mogelijkheden en kunnen zowel richting aangeven als specifieke opleidingen adviseren. Medewerkers van De Testpsycholoog hebben tientallen jaren ervaring in het geven van advies bij studie- en beroepskeuze en in het begeleiden van leerlingen en studenten. Het gaat ons altijd om het individu; met je persoonlijke wensen, je kennis en kunde. Wij verdiepen ons écht in jou.

Aanmelden of overleg?
Neemt u dan contact met ons op via de website (klik hier) of bel een van onze vestigingen.

De Testpsycholoog
Geen wachtlijst – Rapportage binnen 5 werkdagen – Testlocaties door heel Nederland

(klik hier voor onze testlocaties)