Over ons

Onze kernwaarden

Wij hebben drie kernwaarden die we graag met u delen. We vinden het belangrijk dat uw kind zich in een testsituatie snel op zijn of haar gemak voelt. Iedere test verzorgen we deskundig en professioneel. De rapportage is voor u helder leesbaar.

Niet ieder kind vindt het even aangenaam om in een vreemde omgeving een test te maken. In onze vestigingen zorgen wij dan ook voor een goede sfeer waarin kinderen goed presteren; uw kind dient zich goed te voelen om een optimaal testresultaat te behalen. Wij letten er ook op dat uw kind tijdens de hele test alert en geconcentreerd is.

De tests worden uitgevoerd in professionele en gezellige omgevingen. Er zijn aangename wachtruimtes zodat u dicht bij uw kind kunt blijven als u dit wenst. We werken met senior psychologen en orthopedagogen die ervaren zijn in het testen van kinderen en een grote kennis hebben van het testmateriaal; hiernaast werken wij met cum laude afgestudeerde junior diagnostici die ook anderszins hebben aangetoond te excelleren in het vak. Bij het intakegesprek bespreken we welke deskundige het best bij uw hulpvraag past. Wij hebben ervaren dat deze aanpak een beter testresultaat geeft, zowel bij de afname als bij de interpretatie van de resultaten.

Het testen van kinderen is een vakgebied waarin heel specifieke termen worden gebruikt. Wij schrijven de rapportage in begrijpelijke taal en geven uitleg bij vaktermen en bij tabellen of grafische overzichten. Onze rapportages zijn uitvoerig en de adviezen handelingsgericht. Het gaat over uw kind, wij willen graag dat u onze rapportage begrijpt en dat het advies u daadwerkelijk helpt.

Erkende kwaliteit door registraties

Medewerkers van De Testpsycholoog zijn lid van de belangrijkste twee beroepsverenigingen, het Nederlands Instituut van Psychologen en/of de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen.

logo---NIP---Nederlands-Instituut-van-Psychologen

De Testpsycholoog is lid van het NVO

De Testpsycholoog is BIG-geregistreerd

 

Wij staan ingeschreven in het BIG-register. Een BIG-registratie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft erkenning aan de bevoegdheid van een zorgverlener.

 

KiD Kwaliteitsinstituut DyscalculieOnze expert dyscalculie staat ingeschreven als ‘postacademisch diagnosticus dyscalculie’ bij het Kwaliteitsinstituut Dyscalculie (KiD). Dit onafhankelijk instituut bewaakt de  kwaliteitseisen voor diagnose en behandeling van dyscalculie.

De Testpsycholoog _ Protocol Dyscalculie

Protocol Leesproblemen en Dyslexie

De Testpsycholoog houdt zich aan de belangrijkste protocollen die de kwaliteit van diagnostiek bij kinderen waarborgen. Voorbeelden zijn de protocollen voor leesproblemen en dyslexie en het protocol dyscalculie.

 

 

Anderen over ons

Een leerkracht: “Complimenten voor de kwaliteit van uw rapportage, heel uitvoerig en heel helder. Ik werk zelf in het onderwijs en heb al vele rapportages gelezen, deze springt er uit. Nogmaals dank.” Mw. van Drie, Soesterberg

Een huisarts: Na uitgebreid zoeken uitgekomen bij De Testpsycholoog voor een second opinion bij mijn dochter in groep 8 met leerproblemen. Wij konden heel snel terecht. Dankzij de grote expertise die De Testpsycholoog in huis heeft zijn wij er eindelijk achter
waar de problemen met leren vandaan komen. En nog belangrijker: er zijn ons handvatten geboden om de leerproblemen te verminderen. … Kortom: goede en snelle service, korte lijnen en een zeer uitgebreid rapport. Ik zou iedereen De Testpsycholoog aanbevelen. Hartelijk dank!” Mw. B, huisarts te Rotterdam

Een ouder: “Wij zijn super tevreden met de keurige en servicegerichte werkwijze van De Testpsycholoog! En dolblij met de uitslag! Heel erg bedankt.” Miranda te H.

Bekende Nederlanders: “Dank voor de uitstekende begeleiding bij onze terugkeer uit Spanje. Tevens enorm bedankt voor de snelheid waarmee onze dochter de test kon afleggen en de plezierige vorm van samenwerking, zowel met onze dochter, als met ons.”
Gaston Starreveld en Marisa Smid

Ouders, enkele maanden na de testafname: “Ondanks dat het al enige tijd geleden is dat onze dochter is getest, willen we toch nog een bedank e-mail sturen. Het rapport was ontzettend behulpzaam in het maken van keuzes voor vervolgstappen. Alle professionals die we spreken zijn onder de indruk van de professionaliteit van het rapport en het gedetailleerde advies.” Familie van Leeuwen, Zeist

Een ouder mailt over onze werkwijze: “Wij spreken graag onze waardering uit over de testen die onze zoon bij jullie deed. De tevredenheid over jullie dienstverlening is vooral terug te voeren tot een viertal kenmerken: – focus: expertise en ervaring zorgen voor het scherp in het oog houden van de testdoelstellingen; – fast: direct reactie na aanvraag, afspraak op korte termijn en snelle terugkoppeling testresultaten; – flexible: behalve de testdatum kan ook de best passende testlocatie in het land worden gekozen; – friendly: zorgvuldige, persoonlijke benadering tijdens testen, rapportage en afterservice gesprek. Onze zoon kon met de testen zijn schoolniveau aantonen en beginnen op de school van zijn keuze. Hartelijk dank daarvoor!” Ton

Een vooraf heel kritische ouder: “Nogmaals dank voor de vakkundige en doeltreffende aanpak bij het testen van onze zoon. Ook de toelichting op de resultaten is doeltreffend geschreven en dekt de lading goed.” Elies

Soms is er haast. “Beste Marcel, hierbij willen we u en uw collega’s hartelijk bedanken dat we binnen zeer korte termijn terecht konden en de rapportage met spoed konden ontvangen. De school heeft het advies bijgesteld op grond van de rapportage. Hier zijn wij uiteraard heel erg blij mee. De rapportage biedt tevens inzichten voor de toekomst. Nogmaals hartelijk dank!” Rotterdam, Jet & Hero

Wat vindt u zelf? We horen het graag.

De Testpsycholoog in het nieuws (video):
* bij NPO Nieuwsuur, 20 maart 2015
* bij RTL Editie NL, 2014

De Testpsycholoog Marcel Jansen bij Nieuwsuur

Second-opinion-voor-schooladvies-_-De-Testpsycholoog

 

 

 

 

Wie zijn wij?

De vaste kern van De Testpsycholoog bestaat uit een klein team deskundigen. Door samenwerking met zelfstandige psychologen, orthopedagogen en onderwijskundigen kunnen wij in heel Nederland onze dienstverlening aanbieden. Door deze samenwerking kunnen wij er ook voor zorgen dat er altijd een specialist is die past bij uw hulpvraag.

De vaste kern van De Testpsycholoog is van hoog niveau met cum-laude afgestudeerden in ieder van de belangrijkste vakgebieden: psychologie, orthopedagogiek en onderwijskunde. In situaties van twijfel kan onze specifieke kennis of expertise helpen.

De leiding van De Testpsycholoog is in handen van drs. Marcel Jansen.

De-Testpsycholoog-_-directeur-Marcel-Jansen“Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg werkte ik afwisselend bij onderwijsinstellingen en bij psychologisch adviesbureaus. Sinds mei 2009 combineer ik deze ervaring als zelfstandig testpsycholoog in de diagnostiek van kinderen en jeugdigen.”

De-Testpsycholoog-_-Marcel-Jansen-_-Psycholoog-NIPMarcel is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen en is geregistreerd psycholoog NIP.

 

Een voordeel van uw keuze voor De Testpsycholoog is dat wij heel specialistisch kunnen werken. Ieder vakgebied heeft zijn eigen deskundigheid. Een psycholoog is deskundige in het gedrag van een individu. Een orthopedagoog kijkt naar de begeleiding die ouders thuis kunnen geven. Een onderwijskundige kijkt naar de schoolsituatie en aanpassingen die voor uw kind belangrijk zijn. In ons multidisciplinair team hebben we bovendien veel wetskennis. We staan we elkaar bij met raad en daad, indien nodig kunnen we voor uw hulpvraag meerdere deskundigen raadplegen.

Voor school of voor u?

Hoewel De Testpsycholoog vaak wordt ingeschakeld op initiatief van scholen stellen wij altijd het kind en de ouder centraal. U bent ‘opdrachtgever’ en bepaalt of we gaan testen en wat we testen. Alleen u ontvangt de uitslag. De rapportages zijn zo geschreven dat u ze begrijpt, ook zonder kennis van testpsychologie of bekendheid met onderwijs-vaktermen. Onze service stopt niet bij de testdag. Vanaf het eerste moment tot jaren na de testafname stellen wij uw contact op prijs en zullen wij ons voor u inzetten.

Klachtenregeling

Ondanks dat wij uiterst zorgvuldig zijn in ons doen en laten, kan het voorkomen dat u niet geheel tevreden bent over onze dienstverlening. Indien u een klacht heeft over onze diagnostiek en/of behandeling, stellen wij het op prijs dat u dit eerst met ons bespreekt, zodat wij onze hulp kunnen verbeteren en een poging kunnen doen er samen uit te komen. Mochten uw bezwaren blijven bestaan, dan kunt u een klacht indienen bij het College van Toezicht van het NIP (www.psynip.nl) of het College van Toezicht van de NVO (www.nvo.nl).

De Testpsycholoog
Administratie: Zandpad 12, 4184 CP  Opijnen
KvK nr: 59451203 0000;
BTW nr: NL122213750B04

 

De Testpsycholoog