IQ tests

De Testpsycholoog verzorgt IQ-tests bij kinderen en volwassenen, door heel Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het afnemen van IQ-tests voor het geven van advies bij leren.

Kijk voor meer informatie over onze mogelijkheden onderstaand (kort) of meer uitgebreid op de specifieke pagina’s over de WPPSI-III-NL, de SON-R 2,5-7, de WISC-III-NL, de WISC-V-NL, de RAKIT-2, de SON-R 6-40 of de WAIS-IV NL.

IQ test kinderen van 3, 4 en 5 jaar 

Bij voorschoolse leerlingen en in de ‘kleuterklassen’ wordt het IQ door ons doorgaans getest met de WPPSI-III of de de Rakit-2. Bij meertalige kinderen of als een verbale test niet (goed) mogelijk is maken wij meestal gebruik van de SON-R 2,5-7 (IQ-test voor kinderen vanaf 2,5 tot 7 jaar oud) of de SON-R 6-40 (kinderen vanaf 6 jaar oud).

IQ test kinderen van 6 jaar tot en met 16 jaar

Bij kinderen en jongeren van 6 jaar t/m 16 jaar gebruiken wij meestal de WISC III, onder meer door de vele analyse mogelijkheden die deze test ons biedt.

Uniek is onze WISC-III – Groep 8. Een ‘second-opinion onderzoek’ met gedetailleerd inzicht in het IQ en tevens het best passend onderwijsniveau van uw kind, zowel verbaal (talig), niet verbaal (ruimtelijk/visueel) als totaal. Wij zijn in Nederland het enige bureau met deze gedetailleerde rapportage.

Het onderwijsniveau van uw kind kunnen we ook in kaart brengen met de NIO test. Lees de NIO-pagina’s op onze website voor meer informatie.

Bij meertalige kinderen of indien er een beperking is in de verbale communicatie kan de SON-R 6-40 meer geschikt zijn.

IQ test (jong) volwassenen van 17 Jaar tot 86 jaar

Bij jongeren ouder dan 16 jaar en bij volwassenen (max. 85 jaar) meten wij de intelligentie meestal met behulp van de IQ test WAIS-IV NL. Bij taal- of communicatie problemen maken wij gebruik van de niet-verbale IQ-test voor volwassenen SON-R 6-40, voor personen tot 40-jaar.