Vergoedingen

Vergoede zorg bij De Testpsycholoog

Uw gemeente is verantwoordelijk voor psychologische zorg bij kinderen en jongeren. Als wij een contract hebben met uw gemeente kunt u met een verwijzing van een huisarts (of andere erkende verwijzer) direct bij ons terecht. De gemeente betaalt dan de kosten.

Een verwijzing kunt u ontvangen als er problemen zijn in de ontwikkeling of het gedrag van uw kind; als dit samen gaat met vragen over of problemen bij leren of het schools functioneren kan naar De Testpsycholoog worden doorverwezen.

Momenteel (2019) hebben wij een contract in deze regio’s (gemeenten):

  • Amsterdam-Amstelland: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn;
  • Zaanstreek-Waterland: Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad;
  • Midden-Holland: Gouda, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard (voorheen Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven);
  • Rivierenland: Tiel, Culemborg, Buren, West-Betuwe (voorheen Geldermalsen/ Lingewaal/ Neerijnen), Neder-Betuwe, West Maas en Waal);
  • Food Valley: Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Veenendaal);

Neem contact met ons op

Voorbeelden voor een verwijzing

Voorbeeld van een verwijzing door een huisarts: “Hierbij verwijs ik … naar De Testpsycholoog i.v.m. aandacht- en leerproblematiek. Graag uw diagnostiek (psychologisch onderzoek) en evt. behandeling.”

Andere veel bij ons voorkomende problematiek: (faal-)angst, perfectionisme, hoog-gevoeligheid, verbaal-performaal kloof, niet naar school gaan of willen, laag zelfbeeld, depressie.

Ook als de zorgbehoefte niet goed duidelijk is kan de huisarts naar ons doorverwijzen. Wij kunnen dan een breed onderzoek verzorgen.

Bij vermoedens (op school) van AD(H)D, Autisme spectrum stoornis (ASS) of ernstige gedragsproblemen kan uw huisarts ook naar ons doorverwijzen. De Testpsycholoog wil echter geen diagnose ‘stempelen’; wij willen adviezen geven en helpen, voor thuis en op school. Wij kunnen ook een brede screening verzorgen en met u overleggen over het beste vervolg.

Wij mogen en kunnen bepalen welke hulp uw kind nodig heeft en verzorgen ook behandeling en/of begeleiding. Indien nodig verwijzen wij verder naar andere organisaties met de juiste ervaring en deskundigheid.

Vergoed door gemeente of zelf bekostigen?

Voor alle zorg geldt dat u zelf de keuzevrijheid heeft om te kiezen waar u heen wilt voor zorg voor uw kind, dus u kunt altijd melden te kiezen voor De Testpsycholoog.

Vanwege de grote hoeveelheid administratie die dit met zich meebrengt bieden wij echter niet in geheel Nederland vergoede zorg aan. Als wij geen contract hebben met uw gemeente kunt u aan hen voorleggen dat u de zorg graag door ons laat verrichten. Het is aan uw gemeente te beslissen of ze uw aanvraag honoreren (vergoeden).

Niet vergoed door uw gemeente? U kunt altijd bij ons terecht indien u onze dienstverlening zelf bekostigt.

IQ test voor CIZ aanvraag (wet langdurige zorg, WLZ)

Als kinderen of (jong-) volwassenen hulp uit de WLZ nodig hebben, kunnen diagnostische tests zoals IQ-tests worden verlangd door het CIZ. Dit is een vereiste bij de grondslag Verstandelijke handicap. De Testpsycholoog verzorgt deze testafname; deskundig en snel – zie ook onderstaande aanbeveling. Een aanvraag bij het CIZ kan worden ingediend door uzelf, een wettelijk vertegenwoordiger of een zorgaanbieder. Uw verzekeraar kan u informeren of de afname van de test door hen wordt vergoed.

Geachte Testpsycholoog,

Bij deze wilde ik u vertellen over het resultaat van de IQ test bij mijn dochter. Ik bedoel daarmee dat het CIZ uw testrapport serieus meegenomen heeft in de afweging om haar wel of niet binnen de WLZ te plaatsen. Heel de familie is blij dat dit is gelukt en dat beschermd wonen nu volgt. Dit zal haar ontwikkeling te goede komen. Nogmaals bedankt voor de  snelle en duidelijke rapportage die u voor mijn dochter heeft gedaan.

Met vriendelijke groet, Richard

Overig
Wij doen ons best om deze informatie correct en actueel te houden. U blijft echter in alle gevallen zelf verantwoordelijk en kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op onze website.

Aanmelden of overleg?
Neemt u dan contact met ons op via de website (klik hier) of bel een van onze vestigingen.